Senter for eHelse er involvert i et forskningsprosjekt som har målsetting om å utvikle løsninger med bruk av kunstig intelligens for pasienter med kroniske sykdommer, gjennom en telemedisinsk oppfølging.

Det er nå behov for å registrere fysisk aktivitet. Det vinnes på markedet mange løsninger, men de fleste bruker proprietære protokoller om skytjenester. Vi har behov for å registrere rådata fra sensor, og bruke dette i en APP-løsning på mobile plattformer.

En aktuell løsning kan være bruk av aktivitetsmåler fra Garmin som benytter ANT+ protokollen. Det finnes også aktuelle utsiklingsverktøy/SDK for ANT+.

Oppgaven går ut på å utvikle og teste ut en APP-løsning for registrering av fysisk aktivitet, og tilgjengeliggjøring av real-time data for aktuelle beregningsformål.

Data fra APP-løsningen skal kommunisere med en sikker back-end tjeneste utviklet ved eHelse test-LAB.

En detaljert kravspesifikasjon må utarbeides som en del av forprosjekt.

Forhåndsgodkjent for:

• DAT-304 - Dataing., bachelor

Type:Fra faglærer
Publisert:30.11.17
Status:Ledig
Grad: Bachelor
Faglig veileder for denne oppgaven:
Martin Gerdes, UiA (ev annen veilder fra Inst. for IKT)

Logg inn for å se forslagets kontaktperson

Virksomhet:Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har rundt 12.000 studenter og 1.200 ansatte fordelt på Campus Kristiansand og Campus Grimstad. Universitetet i Agder tilbyr mer enn 150 studier og har et aktivt og ledende forskermiljø. Vi vektlegger respekt, åpenhet og evnen til å vise engasjement og stolthet over både egne og andres resultater. Våre ansatte og studenter trives godt og har stort faglig utbytte av virksomheten på våre topp moderne og funksjonelle campuser.