Siste nytt

Dersom du velger å dra på utveksling til et europeisk land som en del av graden din ved UiA kan du søke om et ekstra stipend gjennom Erasmus+. Men visste du at Erasmus+ programmet også har en stipendordning som gjelder praksis og internships? Som UiA-student kan du få inntil 500 euro ekstra i måneden for å velge praksis i Europa.

Motion Global Limited er et av verdens største selskaper innenfor salg av designerbriller på nett. Tidligere UiA-student, Kristoffer Broen Berg (23), fant traineestillingen i Italia på Kompetansetorget

Masterstudent på samfunnskommunikasjon Arne Borgersen er et eksempel på at praksis kan være et steg nærmere arbeidslivet. Etter praksisperioden hos Nye Veier ble han tilbudt en deltidsstilling hos virksomheten.

Arbeidspraksis, oppgavesamarbeid og innovasjon settes på dagsorden når Universitetet i Agder, NHO og sju næringsforeninger i Agder samarbeider gjennom avtalen kalt Felles Løft

Bygland kommune ønsker å vise studenter at økonomi i offentlig sektor kan være spennende. Kommunen engasjerte regnskapsstudenter ved UiA til å se på utregning av eiendomsskatt på kraftverk.

Som 34-åring la Åse Marit Kringeland fotobutikkjobben på hylla for å starte på byggingeniørstudiet på UiA. I bacheloroppgaven har hun gjort betydelige funn for Ribe Betong.

Studentene fra IT og informasjonssystemer har samarbeidet med virksomheter i regionen i sine bachelorprosjekter. Offentlige aktører som Fylkesmannen og Kristiansand Brann og Redning er godt fornøyde med resultatet og uttrykker at de ønsker å ta løsningene i bruk videre.

I en verden hvor arbeidsmarkedet og organisasjonene er i rask endring settes det nye krav til kompetanse hos ansatte og jobbsøkende. Bedriftene forteller at spesielt tre kompetanseområder kan bli viktige i fremtidens virksomhet.

På et UiA/Coworx arrangement i oktober kom tre studenter i kontakt med den nyetablerte IT-bedriften Effera. De fikk teste Efferas AR-briller og kom frem til at denne spennende teknologien måtte de lære mer om.

Lakkenstova ligger to timers gange fra Ljosland skisenter. Disse studentene har laget et aktivitetshefte og et kart i løpet av praksisperioden for å øke bruken av hytta.

I løpet av høstsemesteret avtaler mange studenter og virksomheter å samarbeide om studentoppgaver for kommende semester. På samarbeidsportalen Kompetansetorget er det fortsatt mulig å legge ut oppgaveforslag.  

Et tettere samarbeid mellom akademia og næringsliv er ønsket av både studenter og aktører i arbeidslivet. Denne listen viser deg hvorfor.

Ingrid Lothe Eldholm og Camilla Rye er studenter på UiA i Grimstad. De har landet hver sin stilling hos Avinor som bygger ny terminal på Bergen lufthavn.

– En stor fordel med Kompetansetorget er at jeg slipper mye koordineringsarbeid mellom virksomheter og studenter. Det er en kjempefin arena for å ta imot oppgaveforslag, sier Morgan Konnestad.

Jørgen Lybeck Hansen registrerte seg på Kompetansetorget. Nå er han en av syv nordmenn som skal jobbe med dataspillet FIFA 17 i to måneder denne sommeren.

Tilgang til Internett er en menneskerett – det ble slått fast av FN i 2011. Personer med rusutfordringer i kommunale boliger har likevel som regel ikke denne tilgangen. Dette har Sindre Johansen gjort noe med i arbeidet med bacheloroppgaven sin. 

Studentene fra IT og informasjonssystemer har samarbeidet med virksomheter i regionen i sine bachelorprosjekter. Flere av studentgruppene fant oppgaven på Kompetansetorget. 

Dataingeniør Huy Quang Vu fant arbeidsgiveren sin SQS på Kompetansetorget da han var student på UiA i Grimstad. I år representerte han selv det internasjonale selskapet på Karrieredagen. 

Forskning, næringsliv og studier møtes i prosjektet «Ressurser på avveie», hvor Universitetet i Agder samarbeider med bedriftsklyngen SINPRO i Mandal.

Kristin Spieler (35) fullførte i 2015 en mastergrad i pedagogikk ved UiA. Hun slår et slag for mer samarbeid mellom masterstudenter og arbeidslivet. 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.