Siste nytt

Tilgang til Internett er en menneskerett – det ble slått fast av FN i 2011. Personer med rusutfordringer i kommunale boliger har likevel som regel ikke denne tilgangen. Dette har Sindre Johansen gjort noe med i arbeidet med bacheloroppgaven sin. 

Studentene fra IT og informasjonssystemer har samarbeidet med virksomheter i regionen i sine bachelorprosjekter. Flere av studentgruppene fant oppgaven på Kompetansetorget. 

Dataingeniør Huy Quang Vu fant arbeidsgiveren sin SQS på Kompetansetorget da han var student på UiA i Grimstad. I år representerte han selv det internasjonale selskapet på Karrieredagen. 

Forskning, næringsliv og studier møtes i prosjektet «Ressurser på avveie», hvor Universitetet i Agder samarbeider med bedriftsklyngen SINPRO i Mandal.

Kristin Spieler (35) fullførte i 2015 en mastergrad i pedagogikk ved UiA. Hun slår et slag for mer samarbeid mellom masterstudenter og arbeidslivet. 

Det er ingen hvem som helst, den hundrede virksomheten som har valgt å registrere seg på UiAs samarbeidsportal Kompetansetorget.

Studentene Michael Stensrud og Harald Gramstad Lie stakk av med prisen «beste masteroppgave» i IKT . De har skapt et krisekommunikasjonssystem som fungerer uavhengig av strøm og internettilgang.

Bachelorstudentene ved IT og informasjonssystemer har levert elleve prosjekter til sine eksterne oppdragsgivere. – Studentene jobber hardere enn noen gang når det kommer et reelt oppdrag utenfra, sier deres faglige veileder.

16 heldige studenter ble trukket ut til Karrieresenterets intervjutreningskurs, hvor en rekke rekrutterere grillet dem om CV, motivasjon og personlighet.

I en rykende fersk undersøkelse som Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har gjennomført, er effektene av tett kontakt mellom utdanning og arbeidsliv gjennom studiene kartlagt.

Lars Tore Rødne har brukt ett år på sin bacheloroppgave i elektronikk. Nå er han premiert med jobb i selveste CERN.

Onsdag 11. februar arrangerte linjeforeningen Indøk Sør Karrieredagen 2015 på campus Grimstad. Mange bedrifter (75), et folkehav av studenter og flinke studentarrangører gjorde dagen til en suksess. 

Tiden etter nyttår markerer for mange bedrifter starten for jakten etter årets sommeransatte. Ifølge NAV er det viktig å ha erfaring fra sommerjobb når man skal søke jobb etter utdanningen.

Gjennom Kompetansetorgets nyhetsbrev får du viktig informasjon om det som skjer innen oppgavesamarbeid og stillingsutlysninger på Universitetet i Agder - rett i innboksen!

Vinnerne av oktoberkampanjen ønsker mer samarbeid mellom UiA og arbeidslivet.

Masterstudentene i Samfunnskommunikasjon ønsker samarbeidspartnere for vårens masterprosjekter. - Flere virksomheter burde benytte seg av den unike kompetansen deres, mener professor.

På studiet Byggdesign har de hvert år rundt 80 studenter som skriver bacheloroppgaver – og de aller fleste skrives for næringsliv og offentlig sektor.

Når man skal innlede et oppgavesamarbeid med Universitetet i Agder, er det noen ting det er greit å vite om, forteller professor Ellen Katrine Nyhus ved Handelshøyskolen ved UiA.

Nærmere 50 pedagogikkstudenter skal våren 2015 skrive bachelor- og masteroppgaver, og mange av dem vil gjerne samarbeide med virksomheter som ønsker å ta i bruk kompetansen deres.

Da HSH Entreprenør AS skulle nå en ung målgruppe med et nytt boligkonsept, inngikk de et samarbeid med kommunikasjonsstudenter på Universitetet i Agder. Mens bedriften fikk mange gode forslag til kommunikasjonstiltak, fikk studentene en smak på å jobbe med kommunikasjon i det «virkelige liv».

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.