Siste nytt

Bachelorstudentene ved IT og informasjonssystemer har levert elleve prosjekter til sine eksterne oppdragsgivere. – Studentene jobber hardere enn noen gang når det kommer et reelt oppdrag utenfra, sier deres faglige veileder.

16 heldige studenter ble trukket ut til Karrieresenterets intervjutreningskurs, hvor en rekke rekrutterere grillet dem om CV, motivasjon og personlighet.

I en rykende fersk undersøkelse som Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har gjennomført, er effektene av tett kontakt mellom utdanning og arbeidsliv gjennom studiene kartlagt.

Lars Tore Rødne har brukt ett år på sin bacheloroppgave i elektronikk. Nå er han premiert med jobb i selveste CERN.

Onsdag 11. februar arrangerte linjeforeningen Indøk Sør Karrieredagen 2015 på campus Grimstad. Mange bedrifter (75), et folkehav av studenter og flinke studentarrangører gjorde dagen til en suksess. 

Tiden etter nyttår markerer for mange bedrifter starten for jakten etter årets sommeransatte. Ifølge NAV er det viktig å ha erfaring fra sommerjobb når man skal søke jobb etter utdanningen.

Gjennom Kompetansetorgets nyhetsbrev får du viktig informasjon om det som skjer innen oppgavesamarbeid og stillingsutlysninger på Universitetet i Agder - rett i innboksen!

Vinnerne av oktoberkampanjen ønsker mer samarbeid mellom UiA og arbeidslivet.

Masterstudentene i Samfunnskommunikasjon ønsker samarbeidspartnere for vårens masterprosjekter. - Flere virksomheter burde benytte seg av den unike kompetansen deres, mener professor.

På studiet Byggdesign har de hvert år rundt 80 studenter som skriver bacheloroppgaver – og de aller fleste skrives for næringsliv og offentlig sektor.

Når man skal innlede et oppgavesamarbeid med Universitetet i Agder, er det noen ting det er greit å vite om, forteller professor Ellen Katrine Nyhus ved Handelshøyskolen ved UiA.

Nærmere 50 pedagogikkstudenter skal våren 2015 skrive bachelor- og masteroppgaver, og mange av dem vil gjerne samarbeide med virksomheter som ønsker å ta i bruk kompetansen deres.

Da HSH Entreprenør AS skulle nå en ung målgruppe med et nytt boligkonsept, inngikk de et samarbeid med kommunikasjonsstudenter på Universitetet i Agder. Mens bedriften fikk mange gode forslag til kommunikasjonstiltak, fikk studentene en smak på å jobbe med kommunikasjon i det «virkelige liv».

To glade masterstudenter i IKT puster lettet ut – de har grunn til å være stolte. På masteravslutningsfesten ved institutt for IKT, hørte de forundret sine egne navn bli lest opp under kåringen av «årets masteroppgave».

- Det mest verdifulle med oppgaven vår er at vi har skapt et reelt produkt som vi har fått positive tilbakemeldinger på. Det har vært spennende å lage noe som noen faktisk bruker.

10 oppdragsgivere kan glede seg til de får årets produkter fra bachelorstudentene på studiet i IT og informasjonsstudier. Torsdag 22. mai inntok studentene Vrimlehallen på Gimlemoen og viste sine funn.

- Vi er så heldige å ha en region som stiller med mange, spennende oppgaver. Disse inspirerer studentene og gir utslag i gode faglige resultater.

- På arbeidsplassen får jeg prøve meg på mye jeg ikke lærte under studiet, og jeg blir vist tillit. Jørgen Soot Kristiansen er trainee i Agder Energi. Selskapet satser aktivt på å rekruttere nye hoder gjennom sommerjobb, deltidsjobb og tilbud om oppgavesamarbeid.

 - Et godt samspill mellom NODE og UiA gir grunnlag for vekst og utvikling hos bedriftene, og større jobbsikkerhet for studentene. Det sier Anne Grete Ellingsen, klyngeleder i NCE NODE.

- Samarbeid mellom arbeidslivet og UiA gjør våre utdanninger mer attraktive. Dette er midt inn i vår identitet som et universitet med fokus på yrkesrettet utdanning, sier rektor Torunn Lauvdal.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.