Bachelor - Masteroppgave, produksjon hjemmeside Knaben Via Ferrata samt "fellesportalen" Sørlandets Via Ferrata

Undertegnede representerer Knaben Via Ferrata AS, et selskap stiftet 5. juni d.å. Vi har i løpet av sommeren 2019 bygget/etablert en Via Ferrata klatreløype på fjellet Knabekniben, 786 meter o/havet. Med utgangspunkt i vakker, rå natur på Knaben (Kvinesdal kommune, Vest-Agder) tilbyr vi publikum en utfordrende utendørsaktivitet der de som søker spenning, fysisk aktivitet og naturopplevelse kan oppleve dette under trygge klatreforhold. Forholdene for sikker fjellklatring er tilrettelagt ved etablering av en klatreløype som består av ståltrinn og sikringswire og der de som klatrer bruker godkjent Via Ferrata klatresele og hjelm. Hensikten og målet med å tilby Knaben Via Ferrata er at deltakerne skal kunne oppleve det å klatre uten å ha tidligere klatreerfaring og ta i bruk fjellet på en ny måte.

Bakgrunnen for vår henvendelse er ønsket om å få hjelp til å etablere en tidsmessig og profesjonell hjemmeside der publikum kan booke turer og skaffe seg informasjon om området i og rundt Knaben. I tillegg til hjemmesiden for Knaben Via Ferrata ønsker vi å etablere en digital «fellesportal», en Sørlandets Via Ferrata portal, der vi samler informasjon om alle aktører som tilbyr Via Ferrata klatring på Sørlandet. Planen er at de som søker Via Ferrata opplevelser skal kunne finne frem til de ulike klatreløypene fra denne portalen og herfra kunne gå videre til den enkeltes hjemmeside. Det nevnes at det pr i dag er populære Via Ferrataer blant annet i Setesdal, Åmli, Månafossen, Åkrafjorden og på Knaben.

Fra eiersiden vil undertegnede og Kristine Knaben (sistnevnte student ved Uia, masterprogram for innovasjon og kunnskapsutvikling) bidra aktivt i prosjektet med utarbeidelse av kravspesifikasjon etc. Vi synes det er viktig å si at student (er) som påtar seg prosjektet ikke blir overlatt til seg selv men jobber sammen med oss for å få til et best mulig produkt.  Vi ser også for oss at vi kan bidra litt finansielt til den /de som påtar seg jobben selv om vi i oppstartsfasen ikke har så mye å rutte med.

Vi har i løpet av høsten testet klatreløypa og arrangert en del turer slik at vi har opparbeidet oss litt erfaring. Planen vår er å arrangere en større offisiell åpning av klatreløypen våren / sesongstart 2020 med invitasjon til blant andre ordfører, viktige bidragsytere og ikke minst klatrere.  Tidsmessig er det fra vår side ønskelig at Knaben Via Ferratas hjemmeside er klar i løpet av første kvartal 2020 mens "Sørlandets portal" eventuelt kan ferdigstilles våren 2020?  Dette er selvsagt ting vi kan diskutere og komme tilbake til.

Finansielt har prosjektet vårt fått støtte fra Kvinesdal kommune, Knaben Frifond og Listerfondet. Vedlagt er en intro film vi har laget slik at dere kan se hva prosjektet / opplevelsen Knaben Via Ferrata går ut på.

Vi ønsker å komme i kontakt med studenter som synes prosjektet med utarbeidelse av hjemmeside og "fellesportal" høres interessant ut og ser frem til videre samtaler og samarbeid.

Publisert:2019-10-04
Status:Ledig
Grad: Bachelor

Kontaktinformasjon Logg inn for å se forslagets kontaktperson