Coop Norge SA - stipendordning 2021/2022

Coop Norge SA utlyser to stipend på vegne av Advokat Dehlis Fond. Fondet ble opprettet i 1921 med det formål «å fremme kooperativ opplysningsvirksomhet». Fondet har eget styre og administreres av Coop Norge SA.

​Studenter kan søke om stipend når formålet er å tilegne seg økt kunnskap om kooperativ virksomhet. Stipendet kan brukes til innkjøp av faglitteratur, deltakelse på arrangementer, prosjekter, studier i inn- og utland og reiser eller lignende aktivitet dersom dette er begrunnet ut fra målet om tildeling av stipendet. Stipendet skal bidra til at enkeltpersoner kan delta på aktiviteter, gjennomføre prosjekter og/eller med det mål å tilegne seg økt kunnskap om kooperasjonen og dens utfordringer i et historisk-, samtids- og/eller i et framtidig perspektiv. Egenutvikling og faglig fordypning skal fremme kooperativ opplysningsvirksomhet og øke interessen for kooperasjonen og det kooperative særpreg.

Formål:
Stipendene skal bidra til å øke kunnskap og kompetanse om samvirkelagene i Norge og den kooperative tanke.

Emne:

For å søke stipend fra Advokat Dehlis Fond, må du skrive om et emne som er direkte relevant for Coop i Norge. Det er ønskelig at masteroppgavene tar for seg et tema innenfor følgende emner:

• Medeieruniverset
  • Sirkulær økonomi
  • Bærekraft
  • Sosial ansvarlighet/mangfold
  • Medeierdemokrati/eierstyring

I søknaden må det spesifiseres hvilket tema masteroppgaven skal ta utgangspunkt i.

Kriterier:
Emneområdet må tilføre ny kunnskap og søknaden bør inkludere:

• Kort om metode og teori på maks to sider
  • En kort prosjektbeskrivelse på maks fire sider
  • Kopi av karakterutskrifter

Praktisk informasjon:

Søknaden sendes Advokat Dehlis Fond ved daglig leder Hilde Berge Mæhlum på e-post: hilde.berge.maehlum@coop.no.Oppgaven kan skrives av én person eller to personer sammen.

Søknadsfrist:

Søknadsfristen er 15. oktober 2021.Melding om tildeling av stipend: Senest 30. november 2021.

Utbetaling av stipend:

Stipendet er på kr 25 000. Halvparten blir utbetalt ved semesterstart og resten blir utbetalt når oppgaven er bestått og presentert for styret i Advokat Dehlis Fond.Hvis oppgaven skrives sammen av to studenter, vil stipendet være på kr 15.000 for hver.  Det er advokat Dehlis Fonds intensjon å tildele to stipender for studieåret 2021/2022.

Annen informasjon:​

Coop Norge SA stiller med praktisk hjelp underveis og sørger for at kandidaten oppretter kontakt med relevante personer i Coop samt i størst mulig grad får tilgang på nødvendig data. Konfidensialitetserklæring må signeres

Coop Norge SA

Coop er Norges nest største dagligvareaktør. Som forbrukereid organisasjon skiller Coop seg fra konkurrentene. Dette gjenspeiles i vår visjon – det skal lønne seg å velge Coop.

Gjennom medlemskap i et samvirkelag er det Coops nærmere 1,9 millioner medeiere som eier virksomheten. Medeierskapet gir mulighet til å påvirke, og til å ta del i overskuddet som skapes. Vår form for verdiskaping handler ikke om å gjøre noen få personer rike, men å skape verdier for de mange. Derfor er vår visjon: Det skal lønne seg å velge Coop. Det gjelder ikke bare for våre kunder og medeiere, men også for leverandører, ansatte og for samfunnet som alle våre medeiere er en del av.

Publisert: 2021-09-16
Status: Ledig