IBM Bacheloroppgave - Containere

Hopp til hovedinnhold

Bakgrunn

Microservices og containere er dagens prefererte plattform for utvikling av nye applikasjoner.

Men hva må til for at skal kunne operasjonalisere dette? En ting er å kjøre Docker images i et utviklingsmiljø. Noe helt annet blir det når man skal få dette i produksjon. Da må tanker rundt Non Functional Requirements (NFR) bringes på banen. Ytelse og skalering er viktig, brukeradministrasjon, logging og monitoring, sikkerhet mm.

Oppgave

Etablere et kjøremiljø (Kubernetes cluster) og DevOps pipelines for utplassering til dette ved bruk av public cloud tjenester.

Definere, dokumentere og implementere NFRs.

Sette opp logging og monitoring og tilhørende dashboards for rask håndtering av eventuelle problemer.

Bygge eller konfigurere testklienter for å verifisere plattformens stabilitet.

Mulige tillegg: 

- Bruke nettverkskonfigurasjon (Istio) for å tillate A/B testing, blue/green deployment og test av nye versjoner til et subsett av brukere.

- Implementere autoskalering.

Oppdragsgiver

IBM i Norge er en av landets største konsulentorganisasjoner. Sammen med våre samarbeidspartnere tilbyr IBM kunnskap og erfaring om viktige bransjer. Ved forandring av forretningsprosesser bistår vi våre kunder med kunnskap basert på bransjekompetanse, tjenester og teknologi.

IBM leverer noen av de mest skalerbare og sikre nettløsningene i verden. Når vi bygger slike løsninger, gjør vi det med maskin- og programvare, tjenester og førsteklasses løsninger både fra IBM og fra våre partnere og leverandører.

Les om oppdragsgiveren >

Oppgaveforslag

Type: Fra virksomhet
Publisert:2019-10-17
Status:Ledig
Grad: Bachelor

Fagområder

Emnekoder

Kontaktinformasjon Logg inn for å se forslagets kontaktperson