Gå til hovedinnhold

Små vertikalakse vindturbiners påvirkning på fugleliv

VNorhybrid Renewables AS skal sette opp et testanlegg på Lista Lufthavn til våren (se vedlagte pressemelding). Lista er et viktig område for fugl og er et av landets viktigste rasteplasser for trekkfugl. Det finnes lite kunnskap om hvordan mindre vertikalakse vindturbiner påvirker fugleliv og siden vi setter opp et midlertidig testanlegg på et område som Lista åpner det seg en mulighet for forskning rundt denne problematikken. Vi ser for oss at dette kan være et svært relevant studentprosjekt.

Norhybrid Renewables AS

Norhybrid ble stiftet i 2019 for å utvikle hybride energiparker basert på sol- og vindkraft. Konseptet inkluderer utvikling av en mindre vertikalakseturbin som er optimalisert for å stå i klynger sammen med solceller for å øke energiutbyttet fra et gitt landareal. Vi tilbyr store takmonterte anlegg, men fokuserer først og fremst på større enegiparker.

Publisert: 2022-12-06
Status: Ledig