Energimysterium søker kursledere til forskerfabrikkens sommerlab 2020

Sommeren 2020 lanserer Forskerfabrikken en helt ny sommerskole for barn i 5.-7 klasse kalt Sommerlab. Her vil bærekraft, natur og miljø være i hovedfokus.Gjennom spennende eksperimenter vil vi gi barn naturfagsglede og vise hvordan forskning og teknologi kan løse mange av verdens problemer i dag.

I år blir barna presentert for et energimysterium! Ved å knekke koder, analysere fingeravtrykk og foreta kjemiske analyser, skal barna finne ut av et mysterium. I tillegg vil de få forståelse av hva elektrisitet er ved å utforske elektriske kretser og designe enkle solcellemaskiner ved hjelp av emballasje, små motorer og batterier. Uken vil også by på fordypning i andre aktuelle temaer fra fagfornyelsen og FNs bærekraftsmål som rensing av forurenset vann, bakterier og smittsomme sykdommer.

Til å lede, organisere og undervise disse barnegruppene trenger vi derfor nå inspirerende og engasjerte kursledere til hele 240 Sommerlaber landet rundt!
For å lykkes i jobben som kursleder må du helst ha:
-godt humør!
-gode samarbeidsevner og være flink til å lede grupper
-god naturfagsforståelse
-pedagogisk innsikt og forståelse
-god formidlingsevne
-en stor dose tålmodighet
-evnen til å være løsningsorientert, selv i stressede situasjoner
-praktisk evner- du liker å gjøre eksperimenter
-fyllt 18 år innen juni 2020
Som kursleder for oss får du kanskje Norges morsomste og mest unike sommerjobb! Samtidig vil jobben gi deg verdifull erfaring og praksis i både ledelse og formidling som er fint å ha med seg videre både i utdannelse og fremtidig arbeid. For at du skal være godt rustet til jobben som kursleder har vi utviklet et godt faglig opplegg som vil trygge deg både faglig og pedagogisk.
Praktisk info
Sommerlaben er et femdagers kurs for en barnegruppe på ca. 26 barn og foregår på dagtid fra klokken 9-15 mandag-fredag. Selve arbeidstiden er noe lengre da du må beregne noe ekstra tid for forberedelser og opprydding. Du vil alltid jobbe sammen med en annen kursleder, og sammen fordeler dere ansvaret mellom dere. De aller fleste av våre sommerlaber foregår i uke 26,32 og 33 og det er vanlig å få jobbe fra 2-3 uker.
I søknadsskjema huker du av for når og hvor  landet du har mulighet til å jobbe.

I Forskerfabrikken er vi opptatt av mangfold, og våre medarbeidere skal speile befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, alder, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Mer info om hvordan det er å jobbe for oss finner du her: https://www.forskerfabrikken.no/bli-kursleder/jobbe-i-forskerfabrikken/

Vi gjør oppmerksom på at alle søknader må sendes inn via søknadskjema tilknyttet annonsen, samt at det meste av kommunikasjonen vedrørende stillingen vil skje per e-post.
SØK HER:

SØKNADSFRIST: SNAREST!
Rekrutteringen til stillingene skjer fortløpende fra februar 2020- så hiv deg rundt og søk allerede i dag! Har du spørsmål til stillingen ta kontakt med kaya@forskerfabrikken.no

Publisert:2020-01-15

• Østfold

Kontkatperson

Kaya Vold

Forskerfabrikken startet opp i 2002 er en sosial entreprenør som arbeider for at flere barn og unge skal bli mer interessert i realfag, og bidra til at de forstår disse fagene bedre. Et av våre største fritidstilbud er vår spennende sommerskole som holdes over hele landet. Hvert år deltar mer enn 6000 barn på våre kurs. I Forskerfabrikken er vi opptatt av at barn utforsker sansene sine, gjennom å smake, lukte, se og høre. Samtidig får de diskutere og tenke høyt sammen med andre. På den måten blir læring gøy.