Prosjektrådgiver for bærekraft og klimaformidling, 3 årig

Vil du bidra til bærekraftig utvikling i Kristiansand? For å nå de globale bærekraftsmålene må vi i Kristiansand ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge framtidige generasjoners muligheter til å dekke sine.

Kristiansand kommune vil øke tempoet med å nå sine mål om et mer bærekraftig samfunns- og næringsliv, og utvikling av et sosialt rettferdig lavutslippssamfunn. Derfor utvikles nå et Bærekraftsenteret som et regionalt senter for bærekraft i Kristiansand, tuftet på FNs bærekraftsmål; www.kristiansand.kommune.no/barekraftsenter. I forbindelse med etableringen av Bærekraftsenteret skal det ansettes en prosjektrådgiver for bærekraft og klimaformidling i et samarbeidsprosjekt mellom kommunalsjefsområdene Strategi og Klima- og arealutvikling.

Arbeidsoppgaver

Pådriver for institusjonalisering av bærekraftig utvikling i kommunen med spesielt fokus på klima og økologisk bærekraft
Utvikle og lede kompetanseprogram knyttet til klima og bærekraftig omstilling
Kompetanseheving i kommunen om bærekraftig omstilling og kommunens rolle i omstilling til lavutslippssamfunnet
Formidling av bærekrafts- og klimamål knyttet til Kristiansands nye bærekraftssenter
Mobilisering av innbyggere og frivillige til samarbeid om klima- og bærekraftig samfunnsomstilling

Relevant høyere universitets- eller høyskoleutdanning på masternivå
Relevant arbeidserfaring
Særlig relevant realkompetanse kan erstatte krav til formell kompetanse
Erfaring med prosess- og nettverksledelse er ønskelig
Erfaring med klimaomstilling er en fordel
God kjennskap til FNs bærekraftsmål

Personlige egenskaper

Gode strategiske og analytiske ferdigheter
Formidlings- og kommunikasjonsevner
Samarbeidsevne og rolleforståelse
Selvstendig, strukturert, målrettet og løsningsorientert
Relasjonsbygger med gode formidlingsevner
Personlig egnethet vil tillegges vekt

Utfordrende og spennende oppgaver
Et trivelig arbeidsmiljø og gode utviklingsmuligheter
Gode pensjons- og forsikringsordninger
Fleksibel arbeidstid
Lønn etter avtale

Arbeidssted

Rådhusgata 18
4611 Kristiansand

Mer info: Klikk her

Søk på stillingen: Klikk her

Publisert: 2020-07-06
Type stilling: Heltid
Frist: 2020-08-17
Oppstart: Fortløpende

• Administrasjon og ledelse
  • Samfunnsfag
  • Økonomi og juss

Lukas Georg Wedemeyer

Kristiansand kommune

Kristiansand kommune har 110 000 innbyggere og er Agders største arbeidsgiver. Vi er omkring 9000 ansatte med allsidige oppgaver innen et bredt spekter av tjenesteområder. Som en av landets største kommuner trenger vi stadig engasjerte og motiverte medarbeidere.

Vår kommune har fokus på å ha et inkluderende arbeidsliv og er opptatt av at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i samfunnet. Vi oppfordrer alle kvalifiserte til å søke, uansett alder, kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn.

Velkommen til en arbeidsplass med karrièremuligheter, godt arbeidsmiljø og faglig utvikling.