Sommerjobb på Kristiansand museum og Gimle Gård

Er du interessert i historie, liker du å formidle til ulike grupper og er glad i å omgås mennesker? Da er kanskje dette sommerjobben for deg! Kristiansand museum og Gimle Gård søker dyktige omvisere/fortellere for sommersesongen 2022.

Kristiansand museum har sommeråpent daglig 19. juni–15. august og Gimle Gård i perioden 23. juni–11. august. Felles for begge museer, er at vi har arrangementer og omvisninger gjennom hele året

Til begge våre avdelinger søker vi engasjerte og dyktige formidlere til en spennende arbeidsdag på museet. Vi satser på levende formidling så har du erfaring fra teater eller musikk er dette positivt, men ikke et krav for stillingen. Vi ønsker deg som er selvstendig samtidig som du kan jobbe godt sammen med andre, du er fleksibel og positiv til de mange ulike oppgavene som dukker opp gjennom en dag på museet. Oppgavene inkluderer også bemanning av butikk og kafé. Er du historieinteressert er det positivt, men heller ikke nødvendig da opplæring vil bli gitt. Da mange av våre aktiviteter er knyttet til å gi barn en hyggelig og lærerik opplevelse på museet er det en fordel om du har erfaring med, eller interesse for å formidle til barn.

Vi søker etter deg som helst er fylt 18 år. Du bør beherske engelsk godt, og gjerne også tysk. Sommerjobben krever politiattest. Arbeidsperiode etter avtale.

Høres dette spennende ut? Send oss en søknad og CV og skriv litt om deg selv, og hvorfor du kan tenke deg å jobbe på museum. Museumspraksis gir verdifull erfaring for fremtiden!

Skriv i søknaden hvilke uker du er ledig for sommerjobb.

Stillingstittel: Forteller
Publisert: 2022-01-14
Type stilling: Sommerjobb
Frist: 2022-02-28
Oppstart: Etter avtale
Stillingsprosent: 100%

• Historie, filosofi og religion

• Agder

Line Ørstavik

Museumskonsulent
Kristiansand museum og Gimle Gård

Kristiansand museum er et friluftsmuseum med hus fra Kristiansand, Setesdal og indre Vest-Agder. Vi er et besøksmål for både lokale og tilreisende turister og formidler primært Kristiansands historie. Om sommeren har vi åpen kafe, dyr på beite og barneaktiviteter hver dag mellom 19. juni -15. august. Resten av året er museet åpent for omvisninger og arrangementer.

Gimle gård er en lystgård i Kristiansand bygd i perioden 1797-1807. Lystgården står slik siste eier Titti Arenfeldt Omdal etterlot den til Kristiansand kommune i 1982, og er i dag et museum åpent for omvisninger.

Nettadresse Gimle Gård: https://www.vestagdermuseet.no/gimlegard/

Åpne nettsted