Studiet passer for alle som ønsker å jobbe med menneskelige ressurser i en bedrift eller offentlig virksomhet. Du vil lære om hva som er sentrale HR-oppgaver og- utfordringer i dagens arbeidsliv, herunder hva en moderne personalpolitikk innebærer, hva som er de mest sentrale rettsregler i arbeidslivet, hvordan personalutvikling og endringsledelse kan drives, hvordan man utvikler et godt arbeidsmiljø og et HMS-system, hvordan bemanning i praksis kan håndteres, og hvordan man kan stimulere til læring på en arbeidsplass.
Informasjon om praksisperioden
Praksisemne for årsstudiestudenter og studenter som velger HR i norsk arbeidsliv som spesialisering/breddevalg i sin bachelorgrad. Det er felles emne for begge studentgruppene: ORG231-G Praksis i HR.
Praksisperioden er på våren (februar-mars).
Praksisen er på 7,5 studiepoeng og må knyttes opp mot ett av følgende tre temaområder: Arbeidsmiljø og HMS; Bemanning og kompetanseutvikling; Partssamarbeidet lokalt.
Praksisperioden vil utgjøre om lag 50 timer totalt fordelt på en dag i uken over 7 uker.
For våren 2023 vil studentene være i virksomhetene på onsdager.
Studentene vil utplasseres i grupper på 2-3 studenter.
Praksisen er ulønnet.
Virksomheten, i dialog med UiA, er med å bestemme hva studentene skal utføre.
Studentene vil få tildelt veileder ved UiA, samt det må utpekes en kontaktperson i virksomheten.
Studentene vil skrive en obligatorisk oppgave som gjøres tilgjengelig for virksomheten.
Avtale med virksomheten inngås før utplassering av studentene.
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studenten:
Ha erfaringsbasert kunnskap om hvordan HR-arbeid kan organiseres og utøves.
Kunne reflektere over relevante HR-relaterte problemstillinger som studenten har møtt under praksisoppholdet og som kan danne grunnlag for å videreutvikle egne ferdigheter og holdninger.
Kunne reflektere over relevante deler av pensum på HR-programmet og knytte dette til erfaringer under praksisoppholdet.
Ha innsikt i sin egen læringsprosess ved å skriftlig reflektere over teori med bakgrunn i empiri og vice versa.
Kontaktinfo
Kontaktinfo for emnet ORG231-G: Førstelektor Torunn Skåltveit Olsen torunn.s.olsen@uia.no
Prosessen videre
Dersom din virksomhet ønsker å se på muligheter for å ta imot studenter i praksis, ber vi deg sende mail til kontaktpersonen.
Merk at praksisperioden kun tilbys i høstsemesteret og utvelgelsen av kandidater til praksisplass skjer på grunnlag av individuelle søknader med karakterutskrift, motivasjonsbrev, CV og intervju. Dette blir gjort innen utgangen av februar. Deretter jobber UiA med å inngå avtaler om praksissamarbeid med virksomheter som er relevante for studentene. I denne prosessen blir det lagt vekt på å finne en ideell tilpasning mellom aktuelle studenters kompetanse og deltakende virksomheters behov.
For at en avtale om praksissamarbeid kan inngåas forutsettes det også en kvalitetssikring av virksomhetene med tanke på det faglige læringsutbytte for studenten. Av disse grunner kan ikke Universitetet i Agder garantere et praksissamarbeid.