Masterprogrammet i global utvikling og samfunnsplanlegging vil fokusere på utviklings- og planleggingsprosesser. Som student lærer man om temaer som globalisering, mobilitet, kulturmøter, kjønn, urbant design, ruralisering, livsverden og kommunikasjon. Undervisningsmetodikken vil bygge på en problembasert læringsplattform med omfattende bruk av case-basert undervisning og feltstudier.
Informasjon om praksisperioden
Praksisperioden er på høsten
Studenten er ute i praksis i 270 timer
Arbeidstid avtales mellom virksomhet, student og UiA i forkant av at praksisperioden starter
Praksisen er ulønnet
Studenten leverer et skriftlig arbeid til UiA
Emnet er ikke obligatorisk for studentene. I tillegg til praksis (10 studiepoeng) skal studenten parallelt ta 20 studiepoeng valgemner
Virksomhetene inviteres til et infoseminar i løpet av mai, som arrangeres sammen med Institutt for sosiologi og sosialt arbeid og Institutt for statsvitenskap og ledelse.
Det er begrenset antall plasser tilgjengelig
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studenten:
kunne relatere og reflektere over faglige spørsmål til reelle og aktuelle situasjoner i praksisvirksomheten
ha kunnskap om arbeidsoppgaver, prosesser og metoder ved praksisstedet
kunne planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter i praksisvirksomheten og reflektere over de valg som blir gjort
Dersom din virksomhet ønsker å se på muligheter for å ta imot studenter i praksis, ber vi deg svare på disse spørsmålene og sende de på mail til kontaktpersonen.
Praksisperioden tilbys i høstsemesteret. Søknadsfristen for studentene er 15. mai. Det kan gå noe tid før et mulig praksissamarbeid er etablert.
Det er begrenset antall studenter og praksisplasser. Det forutsettes også en kvalitetssikring med tanke på det faglige læringsutbytte for studenten, for at UiA kan inngå en avtale om praksissamarbeid. Av disse grunner kan ikke Universitetet i Agder garantere for et praksissamarbeid.