Gå til hovedinnhold

Blikk - Kunst Applikasjon av Think IT

Hopp til hovedinnhold

Blikk - Kunst Applikasjon av Think IT

Blikk - Kunst Applikasjon

Som en del av bachelorstudiet IT og informasjonssystemer ved Universitetet i Agder har gruppen Think IT utviklet en applikasjon for Norges kunstdatabase  i samarbeid med Kristiansand kommune. Gruppen består av fire studenter, hvis forskjeller medbringer et mangfold, og gir unike perspektiver i henhold til oppdragsløsningen. Kristiansand kommune har hatt et ønske om å åpne for at kunst i uterom skal være mer synlig for publikum. Informasjonen skal være lett tilgjengelig når en nærmer seg kunstverket, søkende etter informasjon. Kristiansand kommune sitter på en enorm kulturressurs i form av kunst som finnes i uterom, og formålet med prosjektet var å gjøre denne kunsten mer synlig for befolkningen i Kristiansand. 

Sammen med Kristiansand kommune og NKDB, fant vi ut at vi ville utvikle en applikasjon ved å ta informasjonen som allerede fantes i NKDB. Det er en digital database utviklet av Vendo AS som tilbyr forvaltning- og publiseringsløsninger spesielt utviklet med hensyn på offentlig kunst. Prosjektet har i henhold til oppdragsgivers behov gått ut på å lage en applikasjon med søkelys på å samle kunsten i Kristiansand kommune på en plattform. Denne rapporten har blitt skrevet i siste semester av vår bachelorutdanning i IT og informasjonssystemer ved Universitetet i Agder. 

Produktet 

Blikk er en kunst applikasjon som er utviklet av Think IT. Produktet viser skulpturer i Kristiansand kommune. Applikasjonen har som formål å gjøre kunst i uterom mer synlig for befolkningen. Ved bruk av flere funksjoner som for eksempel lagre, dele og beskrivelser av objekter, skaper dette et større engasjement. Informasjonen blir også mer tilgjengelig og synlig. Kunst du ellers ville gått rett forbi kan bli lagt merke til og få nytt liv. For å gi en visuell representasjon av produktet har vi laget en video som går gjennom applikasjonen. 

 

Lenke til produktvideo:

https://youtu.be/ph0tOO71aJQ

 

Fullført oppgave

Publisert:2021-05-12
Grad: Bachelor
Studium: IT og informasjonssystemer, 3.år
Leverings­tidspunkt: 2021 - Vår
Samarbeid: Kristiansand kommune og Norges Kunstdatabase - NKDB

Fagområder

Fakultet

Emnekoder

Deltakere

  • Hala Gholam Akram Bakir
  • Åshild Birgitte Pedersen
  • Bilal Raja Iqbal
  • Minh Nhat Andy Huynh