Gå til hovedinnhold

Ecoinomy - utviklingen av en sosial investeringsplattform

Hopp til hovedinnhold

Ecoinomy - utviklingen av en sosial investeringsplattform

Vi i gruppen Cav utvikler et sosialt medie kalt “Ecoinomy” som er ment å samle “kryptoentusiaster” over hele verden på en og samme plattform, der man kan dele sine meninger og sin kryptovaluta-portefølje med andre. Gruppen består av Oscar Lindberg, Ola Eriksen, Sebastian Nomme, og Erik Haaland. I denne rapporten har vi dokumentert utviklingsprosessen, våre erfaringer, hva vi synes har vært bra og hva vi ville gjort annerledes dersom vi skulle gjort det på nytt.

Ettersom vi i gruppen har tatt rollen som en oppstartsbedrift har vi kommet frem til at vi trenger en agil utviklings-metodologi som også gir oss mulighet til å tidlig bekrefte om tjenesten vi lager er etterspurt av målgruppen. Da kan vi tidlig finne ut hva vi burde satse på av funksjonalitet og hva vi ikke trenger å bruke tid på. Vi har, med dette i bakhodet, kommet frem til at en smidig utviklings-metodologi vil kunne passe denne gruppen godt. Vi kombinerer Lean startup med elementer fra Scrum, da gruppen er godt kjent med Scrum metodologien og lean passer godt til nystartede prosjekter.

Selve utviklingsprosessen har vært svært lærerik og utfordrende. Vi har måtte gjøre en del endringer i prosjektet underveis, men det hele har vært en god læringsprosess og vi mener vi har kommet frem til en god måte å gjennomføre prosjektet.

Alt i alt synes vi sluttresultatet ble veldig bra, og at denne rapporten godt reflekterer arbeidet vi har lagt inn i utviklingen av vår tjeneste.

Vedlegg

Fullført oppgave

Publisert:2018-05-18
Grad: Bachelor
Studium: IT og Informasjonssystemer
Leverings­tidspunkt: 2018 - Vår

Fagområder

Fakultet

Emnekoder

Deltakere

  • Oscar Lindberg
  • Ola S Eriksen
  • Sebastian Schartum Nomme
  • Erik Haaland