Gå til hovedinnhold

Praksis hos SmartOrg

Denne høsten har jeg hatt muligheten til å ha en spennende praksisperiode hos SmartOrg, en systemleverandør for frivillige organisasjoner.

SmartOrg er en ganske nyoppstartet bedrift i rask vekst. De leverer systemer for å forenkle administrativt arbeid hos ulike frivillige organisasjoner, blant annet økonomi, medlemskontakt, påmelding, til og med stiftelse av en helt ny forening. Målet er å gjøre det enklest mulig å drive frivillig arbeid, slik at man kan utnytte allerede begrensede ressurser på best mulig måte.

Fra første uke fikk jeg som oppgave å gjøre sikkerhetstester. Jeg hadde aldri før sett eller hatt tilgang til systemene, og hadde derfor ingen kunnskap om hvordan det fungerte. Uken etterpå besøkte jeg kontoret deres i Arendal, og fikk en introduksjon til systemene, både som kunde og ansatt. Da fikk jeg også tildelt en administratorbruker jeg kunne ha nytte av for videre testing.

Jeg har gradvis økt scopet i løpet av flere uker. Dette gjorde at jeg konstant hadde nye områder rundt systemene som jeg kunne utfordre. Da jeg gjorde funn så var det veldig enkelt å komme i kontakt med utviklerne, og ting ble raskt fikset.

 

Etter sikkerhetstestene var ferdig ble min nye oppgave å se på bruk av data fra tredjepartsintegrasjoner. Dette ble ikke ferdig, men jeg har blitt klokere på hvordan man kan best mulig utnytte dataen vi mottar til verdiskapende funksjonalitet for kundene.

Fullført oppgave

Publisert:2023-11-13
Grad: Bachelor
Studium: IT og informasjonssystemer
Leverings­tidspunkt: 2023 - Høst
Samarbeid: SmartOrg

Fagområder

Fakultet

Emnekoder

Deltakere

  • Magnus Eugene Nymo