Gå til hovedinnhold

Reiseplanlegger med integrasjon mot Entur

Hopp til hovedinnhold

Reiseplanlegger med integrasjon mot Entur

Prosjektbeskrivelsen fra GoMobile lød slik: 

“Lage en bestillingsapp for bestemt målgruppe, med integrasjon til Entur. Bakgrunn: Entur har et API der dere får tak i alle data.  Se: https://developer.Entur.org/ Her kan dere prøve dere på å lage en enkel reiseplan, gjerne med et UX design som passer for en bestemt målgruppe (ungdom, eldre, …).” 

Vår oppgave var å hente ut og anvende data fra APIet til Entur. Entur beskriver seg selv som “[...] et 100 % statlig eid selskap som jobber for å koble kollektiv-Norge sammen”. Entur arbeider blant annet med å modernisere og standardisere reisedata på et felles, standard format som skal være tilgjengelig for alle. 

Etter diskusjon sammen med oppdragsgiver kom vi frem til at vi skulle lage en reiseplanlegger applikasjon for mobile enheter (Android og iOS). Applikasjonen skal hente informasjon fra Entur sitt API, men skal ha et personlig preg i form av værvarsling og andre eksklusive funksjoner som skal gjøre opplevelsen til brukerne bedre og på den måten ikke bli en klone av allerede eksisterende reiseplanleggere. Det var ikke krav at appen skulle ta hånd om bestillinger, ei heller trengte det å være knyttet opp mot en spesiell brukergruppe. Det essensielle var at hele prosjektet skulle ta utgangspunkt i Entur sitt eksisterende API.

Vi ønsket å lage et system som skal kunne brukes til både lange og korte reiser. Dette systemet ønsker vi at etterhvert skal kunne ta over all reiseplanlegging slik at du som sluttbruker bare trenger én applikasjon for å kunne bestille reiser fra A til Å over hele Norge.

Fullført oppgave

Publisert:2020-05-31
Grad: Bachelor
Studium: IT og informasjonssystemer
Leverings­tidspunkt: 2020 - Vår
Samarbeid: GO Mobile AS

Fagområder

Fakultet

Emnekoder

Deltakere

  • Benjamin Sarpong
  • Dag Åsmund Spångberg
  • Madina Abdul Sattar
  • Maren Myhre
  • Simon Konglevoll Lønnestad
  • Arne Kristian Drangsholt