Gå til hovedinnhold

Utvikling av app og webapplikasjon for Sørlandets Kunstmuseum

Hopp til hovedinnhold

Utvikling av app og webapplikasjon for Sørlandets Kunstmuseum

Sørlandets Kunstmuseum er et av de største satsingene på kunst i Agder. SKMU driver innen visuell kunst og satser på samtidskunst. De har hatt en gradvis satsing på digitale løsninger og vil nå ta et større steg mot dette med tanke på Kunstsiloen. Dette er et helt nytt og moderne museum som skal åpne rett ved kilden i Kristiansand. Målet deres er å være en bransjeleder når det kommer til moderne digitale løsninger. Kunstiloen skal fortsette den kulturelle satsingen på samtidskunst. Denne tiden frem til ferdigstillingen av siloen vil brukes til å forbedre SKMU som organisasjon og gjøre dem klar for fremtiden.

 

Vi fikk i oppgave av Sørlandets Kunstmuseum om å lage en app med komplementære løsninger som skal forbedre den eksisterende opplevelsen i museet. Denne appen skulle inneholde forbedringer til navigasjonsopplevelsen, spesielt i Kunstsiloen som er et helt nytt museum. Av verktøy har vi brukt Apache, MySQL, XAMPP, GitHub, Android Studio og Oracle Cloud. 

 

Produktet som har blitt produsert av oss, er et resultat av hardt arbeid, mange utfordringer og godt samarbeid. Startsfasen av utviklingen av dette systemet var meget utfordrende. Uten noen hjelp ifra en interne IT-bedrift så slet vi ofte med å komme oss videre med noen oppgaver og satt fast lengere enn det vi betrakter som nødvendig.

 

Produktet har blitt solid og vi har levert på mange av de løftene vi ga til vår oppdragsgiver i Januar. Feedbacken vi fikk i fra intervjuene ga oss god innsikt i hva målgruppen ønsket mer av, både ifra perspektivet til IT-eksperter og i fra perspektivet til personer med lite IT-kunnskap. Ved å få perspektivet til flere individer med forskjellige bakgrunner har vi fått veldig god feedback, denne feedbacken ga oss nye ideer til design og funksjoner. Designet kan fortsatt bli forbedret, men vi har utviklet et robust produkt, med funksjoner som gjør det de det viktigste.

Fullført oppgave

Publisert:2022-05-19
Grad: Bachelor
Studium: IT og informasjonssystemer
Leverings­tidspunkt: 2022 - Vår
Samarbeid: Sørlandet Kunstmuseum

Fagområder

Fakultet

Emnekoder

Deltakere

  • Mati Abdu Abebe
  • Iosif Aleksander Girovanu
  • Halldor Ulland