Gå til hovedinnhold

Jørgen Lybeck Hansen registrerte seg på Kompetansetorget. Nå er han en av syv nordmenn som skal jobbe med dataspillet FIFA 17 i to måneder denne sommeren.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jørgen Lybeck Hansen skal jobbe med spillet Fifa17. Foto: EA Games

– Jeg er mest spent på å møte masse mennesker fra hele verden som har erfaring innenfor det jeg studerer. Samtidig gleder jeg meg til å lære enormt mye, og å sjekke ut Madrid på sommeren, sier Lybeck Hansen.

Stillingsannonsen kom på mail fra Kompetansetorget, og han bestemte seg for å søke. Han måtte igjennom en IT-test og et jobbintervju over Skype, hvor han fikk jobben underveis. Lybeck Hansen deler gjerne tips til andre studenter på jakt etter jobb.

– Registrer deg på Kompetansetorget. Du får mail om jobbannonser som er relevant for deg og dine interesser. Husk også at arbeidsgivere fører opp mange krav i annonsen for å finne den sterkeste søkeren. Søk selv om jobben ser uoppnåelig ut, kanskje du får sjansen til å bevise deg selv i et intervju, sier han

Registrer deg på Kompetansetorget

Jobben som «Language tester» går ut på oversette spillet FIFA 17 fra engelsk til norsk.  I tillegg til syv nordmenn, er det omkring 100 ansatte fra hele verden som skal oversette til sitt eget språk.

 
Jørgen Lybeck Hansen

Jørgen Lybeck Hansen. Foto: Charlotte Nielsen

Dette er verdens kuleste sommerjobb i mine øyne. Jeg kan bruke sommeren hos en av verdens mest anerkjente organisasjoner innenfor spill, og se hvordan den fungerer på innsiden. Jeg får erfaring i å jobbe i et internasjonalt team, se prosesser i å lage spill, jeg får kjempe mot tidsfrister, spille masse og møte likesinnede.

Til høsten skal han på utveksling til Waterford Institute of Technology i Irland og studere spillprogrammering. Interessen hans for spillutvikling er stor, og det passer bra med fremtidsplanene hans.

– Det å ha et anerkjent firma som EA Games på CV-en i en slik bransje tror jeg vil bety mye for meg når jeg skal søke jobb etter bacheloroppgaven i 2017. Jeg tenker også at det er positivt å søke utfordringer utenlands og at arbeidsgivere ser etter denne typen fleksibilitet.

Tekst: Susanne Hulda Tollerød