Gå til hovedinnhold

- Vi er så heldige å ha en region som stiller med mange, spennende oppgaver. Disse inspirerer studentene og gir utslag i gode faglige resultater.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

"Vi ved institutt for IKT jobber aktivt for å få aktuelle bedrifter og virksomheter til å engasjere seg i oppgavesamarbeid med studenter. Det gjør vi av mange grunner. Vi ønsker at studentene skal være best mulig forberedt til arbeidslivet, og gjennom prosjektoppgaven får de oppleve å jobbe slik det gjøres i arbeidslivet. Vi ønsker blant annet at de skal jobbe i grupper, fordi det er denne arbeidsformen de vil møte senere. Jobben min er takknemlig fordi vi er så heldige å ha en region som stiller med mange, spennende oppgaver. 

Vår erfaring er at studentene finner større inspirasjon i å arbeide med et konkret produkt, og at det blir lettere å gjøre en god jobb. Det er naturlig nok mer spennende med et produkt som noen etterspør enn et som havner «i søppelbøtta». For oss faglærere er det en glede å jobbe med inspirerte studenter i sin siste del av studiet. Vi ser svært gode resultater, mange studenter er selvdrevne ambassadører som leverer solide produkter. 

Både oppgaven som produkt og referansene studenten får er viktig for overgangen til jobbmarkedet".

Morgan Konnestad, studiekoordinator data og multimedia