Et tettere samarbeid mellom akademia og næringsliv er ønsket av både studenter og aktører i arbeidslivet. Denne listen viser deg hvorfor.
Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
På UiA Karriere ser de som daglig er tett på studenter og deres karriereplaner mange verdier med slike samarbeidsprosjekter.
– Studentene lærer mye om seg selv og sin kompetanse gjennom oppgavesamarbeid. De får knyttet teoretisk kunnskap opp til praktiske oppgaver og får trening i å anvende det de har lært. Ofte forstår de bedre hvilke områder de ønsker å jobbe med i fremtiden, sier karriereveileder Silje Holteberg.
Erfaringene viser at studenter som gjennomfører oppgaver i samarbeid med arbeidslivet får en høyere grad av motivasjon.
– De får se prosesser i arbeidslivet på nært hold. Noen utenfor universitetssektoren interesserer seg for arbeidet deres, sier hun.
En kunnskapsbro
Studentene får mye igjen for samarbeidet, men det gjør også virksomheter som benytter seg av studentenes kompetanse.
– Oppgavesamarbeid gir arbeidslivet muligheten til å «prøve ut» en annen type kompetanse enn de vanligvis ansetter. Dermed åpner de opp for nye og innovative perspektiver, sier Holteberg.
På UiAs samarbeidsportal Kompetansetorget er det enkelt for studenter og virksomheter å finne hverandre og starte oppgavesamarbeid.
Kilder: Aftenposten og NHO.