Gå til hovedinnhold

- På arbeidsplassen får jeg prøve meg på mye jeg ikke lærte under studiet, og jeg blir vist tillit. Jørgen Soot Kristiansen er trainee i Agder Energi. Selskapet satser aktivt på å rekruttere nye hoder gjennom sommerjobb, deltidsjobb og tilbud om oppgavesamarbeid.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansen er i ferd med å gjennomføre en trinnvis overgang fra studier på UiA og inn i arbeidslivet. Først fikk han sommerjobb i Agder Energi under masterstudiet, så fikk han skrive masteroppgaven i energi-konsernet, før han nå er  tilbake i AE som trainee gjennom Trainee Sør.

 I AE arbeider Kristiansen i Grønn Kontakt ­– et selskap som utvikler ladestasjoner for el-biler. Grønn Kontakt er eid av 23 kraftselskap, men virksomheten er lagt til Agder Energi.

– På arbeidsplassen får jeg prøve meg på mye jeg ikke lærte under studiet. Det er spennende. Samtidig bygger jeg videre på kunnskapen om innovasjonsprosesser som  jeg lærte på Master i innovasjon og kunnskapsutvikling i Grimstad, sier Kristiansen.

– Vi trenger å møte fersk kompetanse og  unge mennesker med nye perspektiver. Vi har behov for nye hoder som kan drive fornybransjen videre og løfte oss som selskap, sier Kirsti Jacob, HR-direktør i Agder Energi.

Energikonsernet rekrutterer aktivt nye hoder gjennom sommerjobb, midlertidige ansettelser og tilbud om å skrive bachelor- og mastergradsoppgaver. 

– En studentoppgave gir oss mye.  Vi får gjort en jobb som vi ellers ikke hadde hatt tid og kapasitet til. Samtidig  får vi profilert oss overfor  studentene, sier Jacob.

Årlig trenger Agder Energi 20-30 nye ansatte både på masternivå og bachelornivå.

– Kontakten med universitetet  er omdømmebyggende for oss. Vi viser oss som en potensiell arbeidsgiver for en attraktiv studentgruppe, og vi får mulighet til å spisse oss inn mot de kandidatene vi virkelig ønsker, sier Jacob.

Kristiansen er glad for muligheten han har fått.

– Min kontakt med Agder Energi har betydd mye for meg og jeg føler meg privilegert. Jeg holder kurs og møter, jobber med søknader og kontraktsforhandlinger. Jeg gis mye tillit. Det gir selvtillit, sier Kristiansen.